Vad är balsammetoden?

Fick en kommentar som frågade vad balsammetoden är, så det ska jag med glädje berätta :)!

Balsammetoden innebär att man utesluter shampo och bara tvättar håret med balsam. Shampo innehåller dåliga saker, bland annat sulfater och silikoner, sulfaterna torkar ut håret och skadar det och silikonerna lägger sig efter det som ett lager på hårstråna och fejkar en känsla av glansigt och friskt hår, lite som "bad cop good cop" metoden, hah. Oavsett om shampot ska vara för torrt och skadat hår så finns det ingredienser i det som gör vårt det ännu torrare och mer skadat. Så istället använder man då alltså balsam, godkända balsam som då inte innehåller silikoner (som inte går att tvätta ur håret utan elaka shampon) osv. Till balsametoden behöver man två balsam. Ett tvättbalsam som inte ska vara för vårdande, tvättbalsamet jag använder är Veganes från Lush, och tvättbalsamet ska man massera in i hårbotten ich jobba in i håret i flera minuter, som man gör med ett shampo! De är viktigt att man masserar in det för att då håret rent. Sen ska man ha ett vårdande och inpackningsliknande balsam som man endast masserar in i längderna. Till detta använder jag Retread som också kommer från Lush.

Med balsammetoden så blir håret friskare och glansigare på riktigt och förbättringarna man kan se på före och efter bilder gör en förstummad! I början kan håret bli fettigt, det är för att det måste ställa om sig från att behövt skdyda sig från allt det uttorkande till att inte behöva längre, men det går över.

Det här blev ganska långt och jag är inte den bästa på att förklara, men på lockig.se finns det hur mycket info som helst och även före och efter bilder som är väldigt inspirerande, så är man intresserad rekommenderar jag att man går in där och läser ALLT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0