Stockholm Fashion Week

Idag börjar den stressigaste veckan i mitt liv, men det kommer bli grymt kul :D! Vi hörs när den är slut. Kram!

This is kinda amazing

Adele – Rolling In The Deep (Acapella)


Bed Head

 

Beställde hem lite saker från Bed Head förra veckan via denna sida! Blev jättebilligt, helt insane! Tror schampot (Dumb Blonde) låg på 60 kr, balsamet (Dumb Blonde) 75 och leave in balsamet (Ego Boost) runt 97. Hela paketet slutade iallafall på runt 281 tror jag, vilket är helt sjukt då jag tror att bara leave in balsamet ligger på ungefär det priset här i sverige!

Jag fick paketet idag iallafall och allt luktade godare än godis och leave in balsamet var jättebra, ska bli kul att prova schampot och balsamet i morgonbitti!

 


Hur bra är inte livet egentligen?!Köpköpköpköp

 

Innan jag skyndade iväg till älskade stallet så tryckte jag på "buy" knappen på asos! Jag köpte en klänning, en basic tröja (i större storlek, ogillar tighthet) och ett par vita converse! Asos har fri frakt just nu och dessutom väldigt bra priser, galet mycket bättre än sverige! Så jag passade på :)

 

 


Johnossi - Roscoe


Hoho

 

Säger godnatt och på återseende med en bild på mig själv för en gåns skull, tagen i morse med kameran i datorn. Tänkte att det kunde vara kul till skillnad från mina långa bildlösa texter eller textlösa inlägg med bilder på okända människor ;)

 

I morgon är jag ledig från skolan så då ska jag iväg på hopplektion på morgonen :)


Flickigt

 

I skrivande stund sitter jag och målar naglarna (eller ja inte riktigt, väntar på att dem ska torka så jag kan måla nästa lager) Jag köpte nämligen nyss ett nagellack när jag var på kicks. Jag köper aldrig nagellack och särskilt inte dyra för jag är inte en nageltjej, bryr mig aldrig om att fixa dem, stör mig mest på att dem växer så fort (haha, jag måste vara den enda tjejen som känner så?) så jag vet väl inte riktigt vad som tog åt mig när jag köpte detta dyra OPI lack. Nyfikenhet över hur bra det är jämfört med dem man fick med i tjejtidningarna när man var liten kanske? Hahaha, det är typ den nivån det är på mina andra lack. Men ja, det är fint iallafall, i den perfekta naturliga nyansen. På bilden ser det väldigt rosa ut men på naglarna blir det väldigt subtilt, lätt och fräsht. Lätt att måla var det också och naglarna belv inte randiga som jag tycker dem brukar bli av de billiga lacken.


Lacket heter alltså "Bubble Bath", märket är OPI och det kostade 150 kr


Karriär

Jag är verkligen dålig på att uppdatera men det blir så när man har mycket annat för sig, och när det händer en massa saker. Och det händer verkligen en himla massa saker! Och när det är så så blir det stopp i mitt huvud och jag kan inte berätta eller skriva om sakerna, för jag behöver tid att bearbeta dem i huvudet först.
Men nuså, nu ska ni få höra på lite roliga grejer som har hänt de senaste månaderna :)!
För det första, praktiktiden har varit jätterolig och lärorik! Dessutom har den gett mig en boost i min karriär. I slutet av praktiken fick jag lite egna (bra betalda) jobb! Hur galet är inte det? I december hade jag bland annat en plåtning för tidningen FRIDA! Men eftersom det nr av tidningen inte kommit ut än så kan jag inte avslöja mer just nu. Men när jag fått reda på vilket nummer så säger jag det så får ni gå och köpa det :)! Jag blev iallafall väldigt nöjd med bilderna, och de med, så det känns svinkul :)! Jag var även backstagefotograf på en reklamkampanjsplåtning för en stor klädbutik och dem bilderna kommer förmodligen med i en tidning som heter RODEO, dock vet jag inte när eller så. Jag har även fått ett erbjudande av en fotograf att vara fotoassistent till honom på stockholm modevecka på Berns som är snart! Känns helt galet, modeveckan har jag drömt om i flera år! Pga allt detta så ville min skola förlänga min praktiktid trots att den egentligen är slut, så nu praktiserar jag två gånger i veckan och går i skolan i två och en halv!
Plus det så går det så bra med Kurt och Cawat.
Nog kan ni fatta varför jag är så lycklig och svävar på moln?
Allt bara funkar just nu, det känns underbart fantastiskt!

Träning

Det ni som inte känner mig kanske inte vet är att jag är lite utav en träningsnarkoman! Jag tränar hårt varje dag, meen, icke på gym! Tanken på ett gym ger mig "ånej inte träna" känslor i hela kroppen, haha, och jag vet att det är så för många många fler. Det kan vara skitsvårt att håll igång träningen om man inte gör något som man tycker är roligt,  men det är ju också förbaskat svårt att hitta något man tycker är roligt om man inte är van vid att träna, har ett fysiskt krävande intresse eller tycker att hela den här motionsbiten är lite svår (för det kan vara himla svårt att veta hur man ska träna och vad man ska träna och hur man då ska äta, och sen dessutom motivera sig till att utföra denna träning och hålla sig till kosten man tillslut bestämt sig för)
Jag är skitglad att jag har hittat motionsformer som funkar för mig! Och som jag dessutom har hållit mig till i två-tre år nu. En vanlig dag med skola och allt ser ut så här för mig.

06.00 Vaknar, hoppar i joggingkläderna, kopplar daisy och ger mig ut på en kort men rask joggingrunda innan frukost.
06.20 Kommer tillbaka och förbereder frukost, t.ex tre mackor med smör, skinka och paprika plus ett stort glas juice.
08.30 Har mellan frukost och fram till nu duschat och gjort mig i ordning, går nu till bussen.
09.00 Nu börjar skolan!
12.00. Lunch!
15.00 Nu slutar skolan! Går till bussen och åker hem. När jag kommit hem går jag ut med daisy i 15-20 minuter på promenad. Äter mellis (skål med yoghurt/mjölk och flingor/müsli)
16.00/16.30 Åker till stallet. Mockar, borstar, fixar, pussar. Tränar dressyr eller  hoppning för tränare i en timma.
18.30/19.00 Kommer hem, äter middag. Byter om, tar det lugnt i någon/några timmar. Äter mellis igen, oftast samma som på förmiddagen (vadå fantasi? :P)
20.00/21.00 Går ut med Daisy på en långpromenad i riktig powerwalk takt, går nog 5-6 kilometer på 40 min.
22.00/23.00 Borsta tänderna, byta om osv osv Avslutar varje dag med magmuskler träning.

Så här ser varje dag ut (och jag ahr markerat rörelser med fettext), förutom de dagar jag slutar halv sex i skolan, då hinner jag inte med stallet (vilket är 1-2 dar i veckan, men det passar bra, både jag och Cawat behöver 1-2 lugnare dagar). Oavsett väder! Nu på vintern kan det ibland vara en riktig pers att jogga på mornarna, om det har snöat och ingen har plogat, särskilt om det är töväder, so matt springa på tjockmatta :P

Men oavsett vad så är allt detta något som jag tycker är kul att göra, därför är det lätt att fortsätta! Många vet kanske inte men ridning är sjukt bra träning! Att sitta ner i traven är enorm träning för magen, ni kan nog inte ana att det tar så bra, det känns som man ska kräkas!
Jag har aldrig varit så tränad och haft så snygg kropp (enligt mig) som jag har nu, och det är ju bara ännu mer sporrande! Sen att jag älskar ridning och hade hållt på med det även om det inte var bra träning är ju en annan femma :P

Hoppas ni också hittar eller har något som ni älskar att göra :) Saker blir så mycket lättare då!
Nu ska jag hoppa i rudbyxorna och dra iväg till stallet!

Ojuste. Glömde. Man får äta onyttiga saker :) Håll er inte till någon tråkig diet som smakar sågspån. Jag äter mycket fett, älskar mycket smör på mackan, såser osv. Men ett bra tips är att begränsa riktiga onyttigheter som glass, godis, chips osv till till två dagar i veckan, det gör jag, jag går all in på fredagar och lördagar :P
Var inte rädda för fett, men undvik onödigt socker på vardagarna :)

Puss och kram

Waiting Outside The Lines


Utveckling

Det jag är mest lycklig över i mitt liv är Cawat och Kurt. Hästen jag tränar med och hans ägare som även är min instruktör. Jag rider och tränar ca 5 dar i veckan, och nu på sista tiden så har saker verkligen lossnat och bitar har fallit på plats, jag har utvecklats en nivå. Jag börjar förstå Cawat, förstå hur jag ska rida honom, vad jag ska göra när han trilskas, hur jag ska göra för att han inte ska trilskas, förstå hur himla fin han är när jag gör rätt!
När det går bra (och det har gått himla bra nu ett tag, det gör mig alldeles varm i kroppen) så går det förbannat bra, för några dagar sedan så bara fungerade allt, alla bitar satt på plats, både för honom och för mig, allt bara flöt på, och jag satt bara och log och skrattade, njöt, medan han flög fram i superfin samling, benen så under sig, jag bara kände hur kraftfull han var, hur steget gick uppåt och inte bara långt fram. Samlat upp, ångade fram i skänkelvikningar. Kurt hade ritat upp två diagonala linjer i ridhusets underlag, dem skulle jag rida upp på rakt och sedan flytta bakdelen lite utåt med framdelen kvar på linjen hela tiden och i början var det lite knepigt, men efter några gånger började vi förstå och jag började få  till koordinationen. I slutet var vi samspelta och dansade fram, ellar det var så det kändes iallafall, och den känslan ska jag alltid minnas och sträva tillbaka till. Känslan där allt är helt okomplicerat, vi bara fungerade utan att riktigt tänka så mycket, ingen kamp, bara harmoni.

Men vi är inte alltid i harmoni, idag tillexempel när vi var ute och red en slinga så såg han några hästar längre fram och började sin bockningsdans, som tur är har jag fårr vara med om den tidigare i förra stallet ute på stallplan, han bockade från ena änden av stallet till den andra, och ni kan ju tänka er hur stora hans bockningar är när han själv är 170 i mankhöjd! Men än har jag inte åkt av iallafall!

Han kan vara fin Cawat, men han är enormt klurig och ibland kör han över en totalt! Trots att jag inte alls tolererar det, men det struntar han i!

Inlägget blev långt, det jag ville säga från början är bara, jag har utvecklats så enormt mycket så enormt fort, allt är Kurt och Cawats förtjänst och allt detta som jag precis har skrivit gör mig så enormt lycklig!

Lion

Fotograf: Fanny Lidhström
Smink & Hår: Helena Lindqvist
Modell: Sofia Westerlund

RSS 2.0