Sanningen om Anorexi - Bulimi

Snälla läs, du behöver förstå det här !

Trött trött trött på folk som klagar på att dem är så feta, fula, tjocka m.m Igentligen ahr jag ingen rätt att klaga på dem, för jag har varit(och är fortfarande) så. I dagens sammhälle har det blivit som en trend att tycka att man är ful och tjock, den som itne gör det är det något fel på, och hon är bara självgod och tycker att hon är bättre än alla andra. Även folk som inte tycker så om sig själva gör så. Och nrä man intalar sig en sak många gånger så blir det så man tycker efter ett tag.
Men vissa nöjer sig inte med att bara klaga (som dem flesta gör) nej vissa ska göra något åt saken. Dem försöker dra ner på maten, hoppas över måltider m.m Men vet ni ,flickor, vad som händer då ? Det finns några allternativ.

1: Du hoppar över frukosten och äter yttepyttelite till lunch, känenr dig duktig och stolt, fast du känner att magen kurrar och illamåendet börjar komma, När du sedan kommer hem efter skolan så känner du dig  svag och kroppen bara skriiiker efter energi, så du äter ett litet mellis, för du har ju varit så duktig under morgonen. Det hela slutar med att du har vräkt i dig en ovanligt stor mängd mat, förmodligen sötsaker som bullar och glass och chips och sånt, för att kroppen har skrikit efter snabb energi. Du får dåligt samvete, går in på toa och spyr upp allt igen. Grattis, du har nu utvecklat början på ätstörningen bulimi ! Nu kommer du få åka in på olika ätströningsenheter som att bli frisk är ett hårt jobb, och ångesten ska vi inte tala om ! Du känner dig som en misslyckad anoretiker och svär p åatt du minsan ska lyckas nästa gång ! Du ska minsan visa dem jävlarna att du också kan !

2: I början äter du mindre frukost.lucn hoch middag, men det hela urartar snabbt till uteslutningar av måltider och mer och mer ökat aktivitet. Du börjar morgonen tidigt med en mun vatten som du genast får dåligt samvete för att du har druckit och ger dig genast ut på en snabb jogging runda några varv runt kvarteret. När du komemr in igen har resten av din familj vaknat och då säger du att du redan har ätit frukost, pappa tycker att du är duktig som orkar ut på morgonen, du som har varit en sådan sömntuta förut. Då går ner i duschen, klär av dig och ställer dig på vågen, ajdå, den visar 1 hekto mer än igår kväll . Du svär åt sig själv och kallar dig fula saker, kliver in i duschen och skruvar på kallvattnet. Du förtjänar inte något som är skönt, är det skötn så är det onyttigt och är det onyttigt så blir du tjock av det ! Sedan ut ur duschen, snabbt på med nån stortröja som du snott från pappa och ett par mjukisbyxor i storlek XXL, ingen ska få se ditt äckliga fett som väller över överallt ! Kä,pa på i skolan ,måste vara bäst, måste gå omvägar runt allt, måste träna ! Då blir det lunch, du tar din "matlåda" och går iväg, noga med att någon ska se att du har "mat" med dig. men matlådan är tom, du klappar dig själv på axlen och säger att det var bra att du lyckades lura dem igen! Skoldagen är slut, busskortet tar du aldrig fram utan istället prommenerar/spsringer du dem 7 km hem. Du är först hem, du tar frma en skål och lite glass, smetar runt i skålen och ställer upp på bänken, när mamma och pappa komemr hem säger du att du redan ätit mellis, ett ganska stort sådant, så du orkar nog tyvärr inte middag, skulle dem ändå tvinga i dig det så äter du lite och går sedan och spyr upp det i hemlighet. Sedan låser du in dig på ditt rum och gör 2000 sit ups.Efter det går du ner till dian föräldrar och säger att du ska ut och träffa n¨ågra kompisar, dem blir glada, för du ahr varit ensam så mycket på senaste tiden. Du går utan för dörren och börjar gensat springa, du tar vägen till skolan och sedan hem igen. Väl i säng ligger du och spänner dig och fryser, fingrar och tår är blåa, änd åstår fönsret öppet, du har hört att man förbränner kalorier av att frysa. Medan du ligger där så har då ångest och dåligt samvete, du hade kunant tränat lite till ! Så du gör några hundra sit ups till, sedan ställer du klockan till mitt i natten, då vaknar du har gör ytterligare några hundra.
det hela slutar med att :
2a: Dina föräldrar märker för sent vad du hållit på med. Som anoretiker lär man sig alla sätt att lura,fusk och ljuga. Du har blivit skicklig på att förställa sanningen. Det hela slutar med att du dör av undervikt,hjärtstillestånd eller någon enkel sjukdom som influensan eller något sådant, kroppen orkade helt enkelt inte mer
Eller :
2b: Dina föräldrar/någon annan, märker vad som händer trots att du dolt det så väl och då blir inskickad till x antal anorexi enheter som inte har någon aning om vad dem sysslar med. Du blir ännumer självdestruktiv, tvingas gå upp i vikt en massa, och måste lära dig att äta igen. Anorexin ahr stulit flera år av ditt liv. Du hatar alal som tvinagr dig att äta och du tycker att du aldrig får bestämma själv.

Hur du än gör så kommer du att behöva bli som du var från början ändå ,så börja inte mixtra med mat och träning, för det leder ändå ingen vart !

image690

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0