Måndag

Idag har jag varit glad, för pappa ringde mig i morse ifrån sitt jobb och sa att hans chef hade en canon eos 40d som jag kasnke skulle kunna få, för han använde den inte längre. Fattar ni, en 40d :O!? det skulöle vara som värsta drömmen..jag hoppas att det blir så..man ska ju inte ropa hej i förtid..men jag hoppas verkligen !

image666

Iallafall. skoldagen har ialalfall varit hyfsat bra tack vare det :) Men på No:n uppstod det en liten diskussion, och det var jag som startade den. Det hela ahndalde om att jag hade fått fram ett svar i fysiken i en massa sekunder och jag ville omvanlda dem till minuter istället och då sa en kille i min klass att man bara behövde dela sekundrarna i 60 så skulle man få det i minuter, vilket jag inte höll med om. Om man delar 15600000 sekunder med sextio så delar man ju bara upp dem i sextio grupper, det gör ju inte så att man får sextio sekunder i varje grupp. Det hela slutade med att jag och simon argumenterade för vår sak och hade resten av klassen imot oss (simon trodde samma som jag) Jag hade som exempel om man hade 600 personer, och så ska man dela upp dem i 60 grupper (600/60) då får man svaret 10. Alltså är det 60 grupper med 10 personer i varje grupp . Men alal andra sa att det var tio grupper med sextio personer i varje grupp. Huir kan dem få det till det ? Alla gick och tjatade om att jag hade fel, men jag har rätt ! Jag lovar att jag har rätt ! Och jag är såhär att när någon säger imot mig och jag vet att jag har rätt, då måste jag omvända dem, det är itne så att jag vill att alla ska hylalmig, absolut inte. Jag vill bara att dem ska förstå hur jag tänker.. Jaja, hela No:n blev en stor diskussions grupp :P .


Kommentarer
Postat av: Matematiker?

Vid division har du T/N, där T talar om hur det förhåller sig till N. Tar vi exemplet 2 minuter (120 sekunder) vill vi ju veta hur 120 förhåller sig till 60 (1 minut). 120 blir då dubbelt så stort, (2; 2(60)=120). Om vi kallar kvoten vid division K vet vi att T = KN, där N = 60 (sekunder) och K antalet minuter. Har vi fem minuter får vi 5*60 = 300. Alltså, T/N = K; 300/60 = 5. Slutsatsen blir att en divison delar upp talet i K grupper, där varje grupp består av N element.

2007-12-04 @ 22:58:58
Postat av: Matematiker?

Tyvärr föll det bort lite första meningen ska vara:
Vid division har du T/N, där kvoten K talar om hur T förhåller sig till N.

2007-12-04 @ 23:04:40
Postat av: Fanny

Jo, allt det där hämger jag med på ! Hur man räknar ut det och saå..det var ..asch..jag fick bekräftat idag av min mattelärare att jag hade rätt aiallafall, och det var huvudsaken :P!

2007-12-05 @ 11:40:34
URL: http://lillad.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0